- sárga burgonya
- vaj
- tejszín
- só, bors
Francia krumplipürét készítettem héjában főtt, áttört sárgaburgonyából, és forralt vaj, tejszín keverékéből. Ízletesre sóztam, kicsit megborsoztam frissen őrölt borssal. A forralt tejszín, vaj keverékét apránként adagolom a krumplihoz, és jó habosra keverem ki.
Az előző napról maradt hideg burgonyapürét, a tejfölt és a snidlingett egy tálban fakanállal csomómentesre keverjük, majd beledolgozunk 1 db tojást. Tapadásmentes serpenyőben felh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat nem pucoljuk, csak körömkefével (vagy dörzsi szivaccsal) alaposan lecsutakoljuk. Héjában majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, leszárogatjuk a burgonyákat, majd...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűÖsszeturmixolom. Úgy az igazi, ha a paprikát előtte bedobom a sütőbe, de most éhes voltam és türelmetlen
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst főzzük teljesen puhára 2,5-szeres mennyiségű zöldséglevesben. A hámozott répát, a cukkinit kis lyukú reszelőn reszeljük le, az utolsó 2-3 percben adjuk a rizshez. Vegyük le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű