A sárga lapokhoz:
10 tojássárgája
20 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
A középső laphoz:
10 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg darabokra vágott csokoládé
20 dkg kandírozott gyümölcs apróbbra vágva
10 dkg dió darált dió
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé + 1 evőkanál olaj
10 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál olaj
A sárga lapokhoz a tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kettévesszük, és egyforma nagyságú tepsiben (30 × 40 cm), 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A középső tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót hozzáadjuk, végül a darabos csokit és a kandírozott gyümölcsöt (narancsot és cseresznyét tettem bele). Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga lapokat.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a vaníliás pudingporokkal csomómentesre keverjük, sűrű krémmé felfőzzük, kihűtjük. A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.
A tészta összeállítása:
sárga lap
krém
színes lap
krém
sárga lap
A tetejét a kétszínű csokoládémázzal díszítjük. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk, és a barna csokoládéba “fésülgetjük”.
7 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 20 dkg cukor – ezt felfőzzük, majd forrón belekeverünk 2 dl tejfölt – kihűtjük és belekeverünk 25 dkg margarint Én a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBounty szelet elkészítése: A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást, és összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=949366028526771&set=pcb.766581103492067&type=3&theater . Kb. ha 1 liter tejből csinálom, akkor 6-7 evőkanállal. Ha marad krém, mindig lefa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű