1 bögre fagyasztott gyümölcs
1/2 tk édesítő, például nyírfacukor (xylit), stevia, vagy Update1 Zero calories
1. Olvaszd ki a gyümölcsöket, lehetőleg kíméletesen - tehát ne mikróban! A gyümölcsöket csöpögtesd le.
2. Tedd a gyümölcsöket egy nagyobb bögrébe, és keverd össze az édesítővel. Takard le a bögrét egy tányérral és mehet is 3 percre a mikróba.Ekkor kanállal keverd át. Ha nagyon hígnak találod, még 30 másodpercig mikrózd, a legerősebb fokozaton.
3. Vigyázz, nagyon forró a bögre, óvatosan emeld ki a készülékből! Keverd át a kész lekvárodat és öntsd át egy befőttes üvegbe. Hűtőszekrényben tárolva akár egy hétig is használhatod.
FONTOS:
Ez a lekvár kicsit hígabb állagú, mint amit megszoktunk, de ez igazán nem válik kárára. Íze, színe, illata tökéletesen kárpótol! Szuper öntet palacsintára!
TIPP:
Szezonális téli gyümölcsökből is elkészítheted! Igazán pikáns variáció a fűszeres alma-narancs jam!De bevetheted a körtét, kivit, az ananászt illetve a mandarint is!
A birsalmákat tisztítás után (hámozni nem kell) kockákra vágjuk. Az alaposan elmosott befőttes üvegekbe beledobunk egy kis darabka fahéj rudat és 2-3 db szegfűszeget. Az almákat...
Elkészítési idő: 50 perc+ pucolá Nehézség: KönnyűA receptet nem közlöm, hiszen dzsemfix felhasználásával el sem lehet rontani. Tájékoztatásul annyit, hogy 2 kg szederből 1.6 kg sűrű rostos levet nyert ki a gyümölcsprés. Cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt megsütjük,az almát lereszeljük vagy daráljuk héjával együtt. összefőzzük ,ha szükséges 10% cukrot teszünk hozzá. Ismét felforraljuk ,üvegekbe tesszük és száraz dunsztban h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű