25 dkg Schar Mix B liszt
10 gr élesztő
2 ek tejföl
2,5 dl langyos víz
só
Tetejére: fokhagyma, tejföl, reszelt sajt
Összerakjuk a hozzávalókat egy nagy edényben, mixergép dagasztóspiráljával dagasztjuk, amíg össze nem áll a tészta. Utána letakarjuk és hagyjuk kelni egy picit. Olajos kézzel gombócokat veszünk ki a tésztából és szépen középről kezdve, egyik kézből a másikba adogatva nyújtjuk. Na ez nem egyszerű feladat és a gluténmentes lisztből készült lángos sosem lesz akkora, mint a hagyományos. Bő, forró olajban kisütjük, papírtörlőre helyezzük. Fokhagymával bedörzsölve, majd tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Forrósítsuk fel a kókuszolajat. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd 10 percig pihentessük. A tészta lágy lesz, de könnyen kezelhető. Lisztes felületen gyúrjuk át, majd osszuk két...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA Schar gluténmentes leveles tésztát meg kenjük mustárral és csíkokra vágjuk,bele tekerjük a Füstli virsliket és a tetejére Laktózmentes sajtot szórunk. 20 percig 200 fokon sütjük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű800 g lisztet, a sóval, a cukorral és a meleg vízzel valamint az ecettel homogén tésztává gyúrjuk. Majd hozzáadunk 200 g 18 fokos feldarabolt margarint/vajat és tovább gyúrva egyn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát apró darabokra vágom és összemelegítem egy serpenyőben az olajjal, majd hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. Jól átsütöm a csirkemellet, majd beleteszem a hosszú c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű