menu

Családireceptkönyv.hu

Quinoa zöldségekkel GM


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


7,5 dkg quinoa
1 ek olívaolaj
5 dkg édes burgonya
5 dkg sárgarépa
5 dkg cékla
7,5 dkg padlizsán
7,5 dkg cukkini
2,5 dl húsalaplé
1 kk só
1 kk bors
szárított zöldfűszerekből 1-1 kk : kakukkfű, bazsalikom, oregánó
1 tojás

Elkészítés:


A zöldségeket egyforma, kb. 1x1 cm-es kockákra vágtam. A quinoát az olajon átforgattam, sóztam, borsoztam, hozzáadtam, hozzáadtam az édesburgonyát, a répát és a céklát, a zöldfűszereket majd felöntöttem a húsalaplével. Fedő alatt főztem kb. 10 percig, aztán következett a padlizsán és a cukkini. Mikor megfőtt, hagytam langyosra hűlni, hozzákevertem egy tojást, hogy összetarsa és maréknyi labdákat gyúrtam belőle, amelyeket szilikon muffinformába tettem és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.

Quinoa zöldségekkel GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Felhőlángos
Felhőlángos

tojásokat válaszd ketté. 2. A sárgáját keverd el alaposan a túróval és a sóval. 3. A fehérjét verd habbá, szórd bele a sütőport és óvatosan forgasd össze a túróval. 4. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojás fasírt petrezselymes 2.
Tojás fasírt petrezselymes 2.

A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink va...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sörtésztában sült spárga citromos majonézzel
Sörtésztában sült spárga citromos majonézzel

A lisztet összekeverjük kevés keményítővel, olvasztott vajjal, három tojással a reszelt parmezánnal és a sörrel. A tésztát egy elektromos kézi keverővel jól összedolgozzuk, majd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Krumplis lepény somogyi módra
Krumplis lepény somogyi módra

A tojásból, a tejből és a lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, melyet sóval, borssal ízesítünk. Egy tepsit zsírral kikenünk, egy kevés tésztát öntünk bele. Erre fektetjük a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk