5 dl hideg (!) habtejszín
17 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
3 dkg holland kakaópor
2 dkg vaj
A hideg - akár jeges - habtejszínt verd kemény habbá, majd várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik.
A csokoládét a vaj társaságában, vízgőz felett olvaszd fel, és keverd bele a kakaóport is. Miután egységes massza lett belőle, és a tejszínhab is felmelegedett, egy habverővel folyamatosan kevergetve csurgasd hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverd addig, amíg homogén masszát nem kapsz.Mikor eléri ezt az állapotot, kész is vagy vele. Ha most készül a torta, a piskótalapok számának megfelelően oszd el úgy a krémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle, hogy igazán szép legyen a végeredmény.
A habos csokikrémnél nem nagyon létezik finomabb krém, gyakorlatilag bármibe beletöltheted, amibe csak gondolod, két piskótalap között ugyanolyan jól fog esni, mint palacsintába tekerve, de azért igazán jól mégiscsak csokitortában funkcionál.
A krémhez a pudingport,a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre kevertem, lassan hozzáadagoltam a tejet és sűrű krémmé főztem. A tetejét folpackkal letakartam és így hagytam kihű...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézA meggyet apró kockára vágjuk (hagyunk pár szemet )és a kész megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra. Kirakjuk a pár szem meggyel, amit félre tettü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta : 6 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet. Kizsírozott tepsibe sütjük de ne szárítsuk meg nagyon....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a habot és a vajat és robotgéppel összedolgozzuk, majd egy tálba, vagy sütőformába tesszük. J...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű