20 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér
10 dkg gomba
5 dkg karalábé
5 dkg zeller
5 dkg kelkáposzta
1 gerezd fokhagyma
1 csokor zöldpetrezselyem
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
fél liba
sáfrány
só
egész bors
A megtisztított libát darabold fel. A zöldségféléket tisztítsd meg, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét darabold fel.
A húst tedd egy nagyobb edénybe, önts rá hideg vizet, és tedd fel főni. Adj hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, sáfrányt. Ha a hús félig megpuhult, tedd bele a többi zöldségfélét is. Lassú tűzön főzd, éppen csak gyöngyözzön a leves teteje. A főzési idő körülbelül három óra. Amikor a leves elkészült, mielőtt leszűrnéd, 15 percig pihentesd. Betétként finommetéltet vagy csigatésztát adj hozzá.
A zöldségeket az olajon megpároljuk, kevés liszttel megszórjuk, beletesszük a zöldborsót, a fűszereket, a sót, a húsleveskockát, az összekötött petrezselyemlevelet, felöntjük vizze...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűA gombákat tisztítsd meg, majd darabold szimpatikus formákra. A hagymát szintén kockázd fel, lehetőleg minél apróbbra, a répákat és a zellert is tisztítsd meg és darabold fel. Ha m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA főzelékhez A brokkolit darabokra tépjük, a többi zöldséget felaprítjuk. Egy kevés vajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, brokkolit és a pe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágom ,kiolvasztom beleteszem az apróra vágott fokhagymát a megmosott feldarabolt medvehagymát .Kissé megdinsztelem sózom és feltöltöm kb 2 l vízzel. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű