2 dl olvasztott főzőmargarin,
2 dl méz,
2 dl enyhén összehabart tojás,
1 teáskanál vanília,
4 dl finomliszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál só,
2 dl joghurt,
4 dl apró kockákra vágott alma.
Keverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát.
Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúrás közben, váltakozva a joghurttal.
Végül keverjük bele az almakockákat.
Kanalazzuk szét a tésztát 3 db, kizsírozott, kb. 20x13x3 cm-es tepsibe, majd szórjuk a tetejére a krémet. 175 fokos sütőben süssük 45 percig.
Krém
1 dl apróra vágott dió,
1 teáskanál fahéjpor,
1 dl barna cukor,
2 evőkanál olvasztott vaj.
Addig keverjük a hozzávalókat, amíg a dió egyenletesen el nem oszlik a keverékben.
A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA pudingot a 3 dl tejjel, 4 ek. cukorral összefőzzük, majd kihűtjük. Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész sütemény...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: Nehéz