dkg olasz kockatészta
20 dkg paradicsom
5 dkg mozzarella
1 teáskanál reszelt parmezán
2 evőkanál karikázott újhagyma
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
Az öntethez:
1 teáskanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
só
bors
A tésztát sós vízben megfőzzük. A paradicsomot apró, a mozzarellát nagyobb kockákra vágjuk. A tésztával és a paradicsommal, a reszelt parmezánnal, az újhagymával és a bazsalikommal összekeverjük. Öntetként olívaolajat elegyítünk balzsamecettel, sózzuk és borsozzuk, majd a már összekevert tésztasalátára öntjük.
A húst egy tálba teszem, sót és borsot adok hozzá, összegyúrom, majd cseresznyénél nem sokkal nagyobb gombócokat formálok belőle. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra kockázom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűU mlako mleko staviti kvasac, šecer i so, pa ostaviti da kvasac nadođe. Za to vreme pripremiti ostale sastojke, brašno prosejati, staviti u dublju posudu, dodati ulje, kiselo mleko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzöm. A zsenge spenótleveleket 20 másodpercre forró vízbe dobom. A tejszínbe teszem a medvehagymát és a leforrázott spenótot, majd belereszelem a szerecs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű