60 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt ementáli
5 dkg márványsajt
olívaolaj
petrezselyemzöld
só, bor
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejfölt és belekeverjük a tejszínt. A reszelt ementálit és a darabokra tördelt márványsajtot is hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük. Ne főzzük, csak 2-3 percen át rotyogtassuk így a sajt is megolvad és szószos állagúvá válik. Miután a hús megsült leöntjük a sajtszósszal, majd zöldpetrezselyemmel megszórjuk a tetejét és tálalhatjuk is.
A 6 szelet húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük. A többi hozzávalót - a sütéshez szükséges olajon és a forgatáshoz szükséges liszten kívül - egy tálkába tesszük. Jól össz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűCsirkemell bundában. 1 egész tojás, 1 púpozott evőkanál darált mandula, 1/2 mokkáskanál garam masala fűszerkeverék (ha nincs, akkor keverj a tojáshoz fokhagymaport vagy reszelt fo...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűKikloffolt filéket sózva borsozva vajon megsütjük. ha megpirult ananászkarikákat teszünk a szeletekre, befedjük sajttal és megpiirtijuk. rizs vagy zöld saláta illik hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat. Megszórom ételízesítővel, pár per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű