500 g spagetti tészta (ha valaki szaftosabban szereti, elég a csomag 3/4-e)
100 g teavaj
2 db leveskocka
330 g tejföl
1 csokor petrezselyem (de ez is ízlés kérdése)
1 teáskanál só (a tészta kifőzéséhez)
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Miközben fő a tészta, addig felolvasztjuk a teavajat egy kis tálkában, majd beletesszük a 2 db leveskockát, ízlés szerint a petrezselymet, és jól elkeverjük.
Leszűrjük a megfőtt tésztát, és mehet is hozzá a teavajas-leveskockás öntet. Kissé összeforgatjuk, majd az egészhez hozzákeverjük a doboz tejfölt.
A nyers krumplit megtisztítjuk, és lereszeljük(aprítóval is lehet). A kefirt és a tejfölt hozzákeverjük, nehogy a krumpli megbarnuljon, 2 kék kanál vegetát hozzáteszünk. Kevés szód...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizsből, 2 evőkanál cukorból, vaníliás cukorból, sóból 1 l tejjel tejberizst főzünk. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megmosott mazsolát is, és az egészet teljesen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes