menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás nudli lekvárral töltve


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg.dkg. burgonya (főtt, áttört) kb.
30-40 dkg. dkg. búzaliszt
1 db tojás
1 teáskanál só
8 g kristálycukor kb.
A töltéshez
Kemény lekvár
A főzéshez
víz

A pirított morzsához
20 dkg. zsemlemorzsa
2 evőkanál étolaj
A tálaláshoz
Porcukor












Elkészítés:



Serpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos pirítás után.
A burgonyát enyhén sós vízbe feltesszük főni. Amikor megfőtt, alaposan törjük át a burgonyát.
A kihűlt, áttört burgonyára mérjük rá az összes többi hozzávalót, és dagasszuk egynemű tésztává.
A kész tésztát vékony lisztezett deszkán nyújtsuk 4-5 mm vastagra, majd egy kiszúróval 9-10 cm átmérőjű rudakat szúrjunk ki belőle.
A körök közepébe nyomjunk kemény lekvárt.
Ezután hajtsuk bele a lekvárt a tésztákba, hogy vastagabb rudakat kapjunk, és alaposan sodorjuk nudli formára össze a tészta széleit úgy, hogy a lekvár maradjon belül.
A kész nudlikat csendesen lobogó, enyhén sózott vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére mind. Ez kb. 4 perc.
Ezután tésztaszűrővel szedjük ki őket a vízből, majd az előkészített pirított morzsába forgassuk bele.
A kész nudlikat frissen-forrón, ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.

Burgonyás nudli lekvárral töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pogácsa glutenix alfamix-ből
Pogácsa glutenix alfamix-ből

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi tortellini darált hússal töltve
Házi tortellini darált hússal töltve

A tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóv...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Autentikus olasz húsos ragu
Autentikus olasz húsos ragu

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Majd tegyünk fel a tűzhelyre akkora edényt, amibe miben összetevő belefér majd, öntsünk bele olívaolajat, dobjuk rá a vöröshag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bolognai rakott tészta
Bolognai rakott tészta

A 25 dkg darált húst kevés olajon előpároljuk, hozzáöntünk 3 dl vizet, 2 dl tejet és a MAGGI Tésztás fortélyok Bolognai spagetti alapot, majd egy percig főzzük. A 15 dkg nyers tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk