12 szelet bacon
80 pecsenye kacsamáj
25 dkg kenyér
4 erős rozmaring ág
1 dl öntet olívaolaj
1 tk dijoni mustár
2-3 ek fehérborecet
25 dkg koktélparadicsom
1 kígyóuborka
2 marék bébi spenót
kis csokor medvehagyma
kis csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk só
bors
A szalonnákat kb. 10-12 cm-es, a májakat pedig diónyi darabokra vágjuk. A májakat és enyhén megsózzuk, megborsozzuk őket és betekerjük a baconbe, majd hármasával feltűzdeljük a rozmaring ágakra. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és közepes lángon, gyakori forgatással megsütjük, ügyelve, hogy ne égjen meg a bacon, viszont megsüljön a máj.
A visszamaradt olajra fehérborecetet öntünk, egy kicsit forraljuk. Egy kis tálba átöntjük és hozzáadjuk a mustárt, még fehérborecetet, 2-4 evőkanálnyi olívaolajat, borsot, pépesre zúzott fokhagymát és az egészet alaposan elkeverjük. A serpenyőbe egy kis olívaolajat hevítünk és lepirítjuk rajta a kenyérkockákat. Egy keverőtálba tesszük a lepirított kenyérkockákat, a félbe vágott koktélparadicsomokat, nagyobb kockákra vágott kígyóuborkát, nagyobb darabokra aprított bébi spenótot, medvehagymát és bazsalikomot. Az egészet jól összeforgatjuk, meglocsoljuk az öntettel és keverünk rajta még egy utolsót.
Stőhr Gréta Hozzávalók: 2 db nagy édesburgonya só, bors Gréta Tündérpor Ezeregy Éjszaka fűszerkeverék Extraszűz olívaolaj 180 fokon 20-30 percig sütöm. Padlizsán "szalonna"...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst, az uborkát, a meghámozott almát és az ananászkarikákat is kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt és megborsozzuk. A feldarabolt húst, almát...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűPreheat oven to 350 degrees F. Using a peeler, peel zucchini into strips. Discard ones that are too thin. In a large pan, add spinach and top with olive oil. Cook on medium-high...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA kukoricát puhára főzzük. Amíg hűl, addig elkészítjük a majonézt. A hozzávalókat (a csipet sóig) felfőzzük. ( nem kell megijedni, összefog állni, olyan kocsonyás állaga lesz ) H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű