Hozzávalók: (2 db. kisebb pizza vagy 1 nagy)
30 dkg cukkini kockára vágva (tisztítva mérve, hámozva, nagyobb magok nélkül)
1,5 dl forró víz
1 ek. citromlé
1/2 tk. só
15 dkg cassava liszt/manióka liszt
8 dkg nyílgyökérpor
4 dkg tápióka keményítő
3,5 dkg arany lenmag darálva
1 tk. szódabikarbóna
A cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és a forró vízzel együtt turmixold le. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add a cukkinis püréhez, alaposan keverd el. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend le vékonyan kókuszolajjal, borítsd rá a masszát és kanállal simítsd el, lehet kör alakú, lehet négyzetes, ahogy tetszik, vékonyabb, vastagabb, ízlés kérdése.. Tedd előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőbe, süsd kb 18-20 percig, majd vedd ki, kend meg tetszőleges pizzaszósszal, tedd rá a feltétet. Tedd vissza a sütőbe és süsd még 5-6 percig, ha van felső grill funkciód, akkor kapcsold be azt is. Nyers húst, kemémyebb zöldségeket elő kell sütni, pirítani és úgy tenni a pizzára. Ezen a feltét fokhagymás kesudiós cassava darás krém vegán sajttal, pirított cukkini, pirított gomba, szalámi, paradicsom.
Besamelmártás: Megolvasztjuk egy serpenyőben a vajat. Amikor teljesen felolvadt hozzáadjuk a lisztet és 2-3 percig lassú tűzön főzzük és folyamatosan kevergetjük. Egy másik serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet kevés sóval összekeverem,. A közepébe mélyedést vájok és beleöntöm a körülbelül a cukros tejet, amibe belemorzsolom az élesztőt. Ha megkelt az élesztő, beleöntök körülb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzá adjuk a joghurtot és alaposan gyúrjuk össze a tésztát, ha nem állna össze a tészta akkor adjunk hozzá vizet. Majd kis időre hűtőbe tess...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tekercsekhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Mindegyiket megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, felt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű