30-40 dkg liszt
1 csomag élesztő
1 teáskanál cukor
2 dl tej
olaj
2-3 evőkanál tejföl
só
A lisztet kevés sóval összekeverem,. A közepébe mélyedést
vájok és beleöntöm a körülbelül a cukros tejet, amibe belemorzsolom az élesztőt.
Ha megkelt az élesztő, beleöntök körülbelül 3-4 evőkanál olajat és annyi tejfölt vagy tejet, hogy lágy tésztát dagaszthassak.
Hagyom megkelni és utána cipóba gyúrva egy tiszta nejlon zacskóba teszem egy kis olajjal.
Forró olajban kisütöm.
Ebből 6-8 lángos készül. Juliska néni azt mondja azért lángos, mert lángoló tűzön, forró olajban sül meg jól.
Felteszem a tészta főzővizét forrni, majd a vékonyra vágott bacont vagy sonkát egy sütőlapra fektetem egymás mellé, és a sütőbe tolva 6-7 perc alatt, grillfokozaton ropogósra sütöm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a tojásokat összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük, de még jobb ha egy egész éjszakát. Kinyújtjuk, nem túl vékonyra, majd kockákat vágunk ki belőle. Lobogó vízben, 5 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A bégettet, 6 cm-es darabokra vágjuk. Olajjal kikenünk egy hőálló edényt vagy egy tepsit, belehelyezzük a kenyeret. 2. A bagett darabokat meglocsoljuk langyos tejjel. A közepét...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű