menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd mandulatorta házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:


4 db tojásfehérje
12 dkg nádcukor
25 dkg héjas mandula ledarálva
5 dkg egész héjas mandula félig ledarálva
A krémhez:

4 db tojássárgája
3 dkg keményítő
2 dl tej
20 dkg vaj felkockázva
8-10 dkg porcukor
1 teáskanál vanília kivonat

A tetejére:

5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:


A 25 dkg mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 5 dkg mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és egy fakanál segítségével belekverjük a mandulás keveréket.
A kivajazott, kerek, 20 cm átmérőjű szilikonformába beletöltjük a massza felét, megrázogatjuk, így egyenletes lesz és úgy sütjük ki. Ugyanígy teszünk a másik felével is. 170 fokos előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig sütjük a tortalapokat.

Ha kisültek a tésztalapok, hagyjuk kihűlni. Nekem a legjobban úgy sikerült, ha a formában hagytam, nem piszkáltam, így a végén szépen egyben ki lehetett fordítani belőle.
A krém készítése:

A tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel, porcukorral, tejjel, végül hozzáadjuk a vaníliakivonatot és felfőzzük. Pudingszerűnek kell lennie. Folyamatosan kavargassuk, hogy ne égjen le. Vegyük le a tűzről. Amikor még meleg adjuk hozzá a kockára darabolt vajat és jól keverjük el. Hűtsük ki teljesen a krémet.

Ha kihűlt a krém, töltsük meg a tortalapok közötti részt, valamint a tetejét és az oldalát. Kb. 5 dkg szeletelt mandulát egy serpenyőben pár perc alatt pirítsunk meg és ha kihűlt szórjuk meg vele a torta tetejét és oldalát.

Svéd mandulatorta házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mousse au chocolat, alias csokimussz
Mousse au chocolat, alias csokimussz

A lehűtött tejszínt habbá vertem. A csokoládét összetörtem, fém tálkába tettem és vízgőz felett megolvasztottam. Egy kis celofán zsáknyit kivettem és elkészítettem a csokifiligráno...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar                Páva szem
Páva szem

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral és a tojássárgákkal a citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk. Az egyik cipót téglalap a...

Elkészítési idő: 2h.(1h. kelés)
Nehézség: Közepes
share
Nutellás - Mogyorókrémes piskótatekercs
Nutellás - Mogyorókrémes piskótatekercs

1. A piskótát kitekerve megkenjük szoba hőmérsékletű Nutella mogyorókrémmel, majd feltekerjük. 2. Hűtőbe tesszük, és amikor jó hideg, kívülről is bekenjük Nutellával. Így a mog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Feketeerdő torda
Feketeerdő torda

Fehér krém: a lisztet a tejjel, 1,5 ek cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Nagyon fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, különben a krém becsomósodik! A margarint a porcukorr...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk