menu

Családireceptkönyv.hu

Mousse au chocolat, alias csokimussz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók, 6 adaghoz
100 g 75%-os keserű csokoládé
250 ml tejszín
2 tojás
40 g nyírfacukor
ízlés szerint rum, vagy aroma

tejszínhab, csokidísz

Elkészítés:


A lehűtött tejszínt habbá vertem. A csokoládét összetörtem, fém tálkába tettem és vízgőz felett megolvasztottam. Egy kis celofán zsáknyit kivettem és elkészítettem a csokifiligránokat a díszítéshez.
A tojásokat egy nagyobb fém tálba engedtem, hozzáadtam a nyírfacukrot és vízgőzre állítva, folyamatosan keverve csípős melegre melegítettem. Robotgéppel kihűlésig habbá vertem.
A tojáshabba tettem egy habkártyányi habot, alaposan elkevertem, majd folyamatosan keverve hozzáöntöttem a csokoládét. Végül beleforgattam a maradék tejszínhabot, a rumot és habzsákkal poharakba töltöttem. Tálalás előtt tejszínhabbal, csokidísszel díszítettem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pár fontos dolog, amire a siker érdekében nem árt odafigyelni:
Bármit készítek is tejszínhabbal, előtte mindig alaposan lehűtöm, legalább fél órára mélyhűtőbe teszem. Ügyelek rá, hogy ne fagyjon meg. Nagy melegben az edényt is hidegre teszem, amiben a habot fel fogom verni.
A mussz készítésénél figyelni kell az alapanyagok hőmérsékletére. A tojás vízgőzös melegítése alatt, ha csak nem szeretnénk édes tojásrántottát, akkor folyamatosan keverjük és többször ellenőrizzük a hőmérsékletet. Ha csípős meleg, akkor azonnal vegyük le a vízgőzről.
Összeállításkor a csokoládé legyen meleg, de semmiképp sem forró, mert akkor elfolyik tőle a hab. Ha túl hidegen öntjük bele a felvert tojásba, akkor összeugorhat. Ezen úgy tudunk segíteni, ha pár pillanatra vízgőzre állítjuk.

Mousse au chocolat, alias csokimussz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kavart ez a meggyes -5 perces süti
Kavart ez a meggyes -5 perces süti

a tojásokat ketté váalasztjuk - a sárgájat + cukrot addig kevergetjük amig a cukor elolvad -bele keverjük a vaniliát + citrom reszelt héját + vizet ( vagy tejet ) -a fehér...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Grízes mézes
Grízes mézes

A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sütipecséthez kekszrecept
Sütipecséthez kekszrecept

A hozzávalókat összegyúrjuk és bezacskózva legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kb. 3 mm vastagra és kiszúrjuk, majd megnyomjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Barackos-pudingos rácsos süti
Barackos-pudingos rácsos süti

A tésztához az élesztőt a meleg folyadékban felfuttattam. Amíg az élesztő dolgozott, kimértem a szárazanyagokat, elkevertem, beleöntöttem az élesztős folyadékot, és a robotgéppel e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk