A hozzávalók és mennyiségek ízlés szerint:
-1 egész kecskecomb (csontostól)
-fokhagyma
-só
-őrölt bors
-őrölt kömény
-házi vegeta
-házi tejföl kb. 1 liter
-krumpli
-sárgarépa
Összekeverem a fűszereket és megforgatom benne a fokhagyma gerezdeket. .Egy vékony pengéjű késsel beleszúrok a húsba és több helyen megtűzdelem a fokhagymával. A comb külsejét is fűszerezem és éjszakára fridzsiderbe teszem.
Másnap a megtisztított , felkarikázott krumplit és sárgarépát a megmaradt fokhagymával összekeverem és egy fedeles mély sütőedénybe rakom. Erre fektetem a kecskecombot, majd leöntöm a befűszerezett tejföllel.
Lefedem és sütöm. Sütés utolsó harmadában fedő nélkül , míg a tejföl is ( majdnem) kisül.
Összekeverem a fűszereket és megforgatom benne a fokhagyma gerezdeket. .Egy vékony pengéjű késsel beleszúrok a húsba és több helyen megtűzdelem a fokhagymával. A comb külsejét is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírhoz adjuk a 12,5 dkg lisztet és simára keverjük, majd elosztjuk 3 egyenlő részre. A liszthez adjuk a tojássárgáját, a sót és a langyos ecetes vizet, jól kidolgozzuk hólyagos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt kisebb rózsákra szedjük é ssós vízben megfőzzük. A húst kiklopfoljuk, megsózzuk és lisztbe forgatjuk, majd olajban elősütjük. Ebből az olajból pecsenyelevet készítünk:...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAz élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe belemorzsolom és felfuttatom. A lisztet a tojással, a tejföllel, a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és a tejjel elkeverem....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű