3 kg paradicsom
4-5 paprika
4-5 fej hagyma
1 fokhagyma
1 zeller a zöldje is kell bele
6 db alma
só ízlés szerint, 1 tk fehér bors,
1 kk oregánó, 1 kk őrölt babérlevél , 1 kk kakukkfű, 1 kk bazsalikom
Mindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég krémes... cukor mindenkinek a szája íze szerint mehet bele tehát ha szükséges mindig mixelni és utána újra felfőzni...mehet üvegekbe amit előtte ki kell főzni... szóval forrón üveg töltöm és egy hajszálnyi olajat teszek a tetejére száraz dunszt és ha kihűlt....... az idén annyit változtattam rajta, hogy mikor már készre főtt, akkor egy nagyméretű teaszűrőn átpasszíroztam... és így tényleg éppen olyan mint a bolti... csak annyival jobb, hogy igazi alapanyagok vannak benne...
Boros Valéria receptjei
Vali hagyományos konyhája
A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. Az oregánó leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágjuk. A vajat habzásig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszevegyítjük a lisztet, a burgonyapelyhet, a sót, a sütőport és a fokhagymaport. Hozzáadjuk a felaprított hideg vajat, és elmorzsoljuk a liszttel. Ezután apránként hozzáadagolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst jól eldolgoztam, sertés vékonybelébe töltöttem és kisütöttem. Balzsamecetes paprikalekvárral és pitával ettük, de szilvacsatnival, vagy hagymalekvárral is el tudom képzelni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát szálasan szottyaszt (20-30 perc) Hozzá sonka, szalonna, fedő nélkül nagyobb lángon 4-5 percig pirít Hozzá a hámozott paradicsom Összefőz, amíg a paradicsom el nem oszlik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű