• 25 dkg köles
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 4 szál zsenge sárgarépa
• 2 dl rizstejszín
• 1 marék szezámmag (vagy Gomasio)
• 10 dkg dió
• pici kókuszolaj
• Jókedv fűszerkeverék (Sonnentor)
• ízlés szerint még frissen őrölt tarkabors, fokhagyma, himalája só, de úgy gondolom édes curryvel is tökéletes lenne
1. A répákat lereszelem. A szezámmagot megpirítom.
2. A hagymát felaprítom, megdinsztelem, majd ráborítom a megmosott kölest.
3. Ízlés szerint fűszerezem, hozzákeverem a tejszínt, a szezámmagot és a reszelt répát.
4. Felöntöm egy kis vízzel, majd lassú tűzön puhára főzöm.
5. Eközben a diót felaprítom, megpirítom, végül hozzákeverem a répás köleshez.
6. Egyet rottyantok még rajta és már tálalhatom is!
A karajhoz: 1. A hússzeleteket megtisztítjuk, óvatosan klopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Liszt és fűszerpaprika keverékébe hempergetjük a húsokat, majd félretess...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA hagymát, a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt felaprítjuk, összekeverjük és sózzuk, majd meglocsoljuk bőven olívaolajjal. Ehhez jön a paradicsom, amit előzőleg meg kell hámozni...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. A virsliket nyársra szúrjuk, belemártjuk a tésztába és bő olajban kisütjük! Nem csak gyerekeknek!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint fent
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű