menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos muffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 tojás
1 dl olaj
1 csipet só
1 konzerv barackbefőtt (leve is kell)

Elkészítés:


A barack befőttet leszűrjük és félretesszük a levét, a barackot kis darabokra vágjuk.
Egy tálban elvegyítjük a lisztet, a sütőport és az 1 csipet sót.
Egy másik tálban habosra keverjük a tojást, a cukrot, az olajat, a vaníliás cukrot és a befőtt levét, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket és beleforgatjuk a kockákra vágott barackot.
Muffin formákba töltjük és előmelegített sütőben, 180°C-on tűpróbáig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Szilvalekváros hókifli
Szilvalekváros hókifli

A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, az ecetet, a vizet és egyneműre összegyúrjuk. Lisztezett felületen vékonyan kör alakúra kinyújtjuk, majd egy kés segítség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Villámgyors kakaós csiga
Villámgyors kakaós csiga

1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sára
Vegán banánkenyér
Vegán banánkenyér

1. A sütőt 180 fokra melegítsd elő és készíts elő egy sütőformát. Ha nem szilikonból van, akkor kend ki egy kevés kókuszzsírral. 2. Törd össze a banánokat egy villával. 3. Keverd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar "héveknédli" sós kelt tészta
"héveknédli" sós kelt tészta

A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát dagasztok, amelyet egy órán át kelni hagyok A tésztát 4 részre vágom és minden egyes darabot téglalappá nyújtok. Olvasztott zsírral megkenem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk