menu

Családireceptkönyv.hu

Körmös pacal


Írta:

Elk. idő: 5 óra
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 6 kg marha pacal egészben előfőzve
- 4 db sertés köröm feldarabolva
- 1 üveg lecsó
- 6 fej vöröshagyma feldarabolva
- 5 gerezd fokhagyma préselve
- 2 dl Házi piros arany
- 2 evőkanál őrölt bors
- 2 evőkanál őrölt köménymag
- 2 evőkanál őrölt majoránna,
- 2 db babérlevél
- 2 evőkanál sertés zsír
- 15 dkg füstölt kolzsvári szalonna kockázva

Elkészítés:


A pacalt többszöri átmosás, és egyszeri forrázás után csíkokra vágom.
Egy 8-10 literes edényben a zsíron a szalonnát kisütöm, majd a hagymát, és a fokhagymát megfonnyasztom, meghintem a piros paprikával. Kis pirítás után bele teszem a lecsót, a pacalt a körömmel együtt, piros aranyat teszek hozzá, valamint a fűszereket. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt kb 3 óra alatt addig párolom, míg a pacal megpuhul, szükség szerint tovább ízesítem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük. Pároljuk, majd ha kívá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A húst és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Lesütjük. Hozzáöntjük a bacont és vele együtt is kicsit átsütjük. Hozzáadjuk a húst, sóz...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Erdélyi töltött káposzta
Erdélyi töltött káposzta

A káposzta leveleket lebontom a fejről, formázom, levágom a kemény ereket róla. Ha nagyobb, akkor kettévágom. A szalonna felét felkockázom, zsírjára sütöm. Kiszedem a kisült sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Húsos rétes - OK
Comb - Húsos rétes - OK

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A réteslapokat egyenként megkenjük kevés olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd erre rakunk még két rend réteslapot. 3. A harmadik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk