- 4 kg pacal
- 4 kg sertésköröm
- 1 kg marhafarok
- 0,5 kg kakastöke
- 0,5 kg kakastaréj
- 1 db marha velős csont
- 2 üveg lecsó
- 1 fej fokhagyma préselve
- 8 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 evőkanál majoránna
- 2 evőkanál bors
- 2 dl házi piros arany
- 2 szál kakukkfűlevél
- 2 szál rozmaring levél
- 3 db babérlevél
- 7 dl paradicsomlé
- 3 liter víz
- 3 evőkanál sertés zsír
- 2 evőkanál őrölt piros paprika
A pacalt több vízben átmosom, forró vízzel leforrázom, majd csíkokra vágom. A bográcsot a zsírral körbekenem, a maradékot az alján hagyom, és ezen megpárolom a vörös hagymát. Megfuttatom a piros paprikával, majd beleteszem a pacalt, a babérlevelet, és a lecsót, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Az első forrás után hozzá adom a piros aranyat, az összes fűszert, és a fokhagyma felét.
Közben megtisztítom a körmöket, és a kakastaréjt, majd ezeket és a velős csontot ráhalmozom a pacalra, amikor az már félpuha.
A főzés közben elforrt vizet paradicsomlével pótolom, közben kóstolom, és utóízesítem. Mielőtt az étel elkészül, beleteszem a kakas tökét és a maradék fokhagymát, majd készre főzöm.
elkészítés A liszthez adjuk az áttört túrókat, a lereszelt füstölt sajt felét és az összes többi hozzávalót. Alaposan összedolgozzuk, az elkészült tésztát egy éjszakára hűtőbe te...
Elkészítési idő: 10ra Nehézség: KönnyűKeverje össze a tojások sárgáját kevés vízzel. Nyújtson ki egy tekercs leveles tésztát, és vékonyan kenje meg a tojássárgája vízzel. Kenje meg a tekercsen egy ki...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A főtt tojásokat a tetejénél kettévágjuk és sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket. A tojások alsó feléből is levágunk egy apró darabot, hogy a csi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsölöm Hozzáadom a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozom. Hideg helyen pi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű