Hozzávalók 4 személyre:
1 csokor újhagyma
1 közepes fej lilahagyma
só, bors
1 ek. citromlé
100 g majonéz
100 g tejföl
1/2 kk. porcukor
1 ek. csípős mustár
7 kemény tojás
1 szál petrezselyem
. A kétféle hagymát megtisztítjuk, megmossuk. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk; a lilahagymát vékony gerezdekre-karikákra szeljük, néhányat félreteszünk belőlük a díszítéshez, a többit elkeverjük kevés sóval és a citromlével.
2. A majonézt, a tejfölt, a porcukrot és a mustárt simára keverjük. A tojásokat meghámozzuk, egyet félreteszünk a díszítéshez, a maradék hatot felaprózzuk, lazán beleforgatjuk a majonézmártásba. Hozzákeverjük az újhagymát és a pácolt lilahagymát levével együtt, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, nem túl mély tálba szedjük. Gondosan letakarjuk, fogyasztásig hidegen tartjuk.
3. Tálalás előtt elnegyedeljük a maradék 1 tojást, és a félretett lilahagymával együtt a tojássaláta tetejére csinosítjuk. Felaprózott hagymaszárral/snidlinggel és petrezselyemmel vidámítjuk. Friss-ropogós kiflikarikák, sokmagos zsemleszeletkék illenek hozzá
A sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát és a sajtot vékony szálúra lereszeljük. A fokhagymát összetörjük, elkeverjük a majonézben, majd beleforgatjuk a répát és a sajtot. Azonnal fogyasztható.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a káposztát ,+sárgarépát lereszeljük -hagymát apróra vágjuk -összekeverjük az egészet a majonézzel -só, bors hűtőben pihentetjük 1-2- napig is el áll csak nem szabad tejfö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzöm (én 2 személyre kb. 200 g-t főztem).A fél csirkemellet felkockázom, megfűszerezem (csirkesült fűszerkeverék, pár csipetnyi só, pár csipetnyi bors, 1 gerezd felap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű