2-4 adag
10 dkg finom szemcséjű bulgur
2 kígyóuborka
2 csokor újhagyma
20 dkg koktélparadicsom
0,5-1 dl olívaolaj
2 ek sűrített paradicsom
1-2 citrom
1-2 csokor petrezselyem
só
A bulgurhoz kétszer annyi forró vizet öntünk. Állni hagyjuk 10-15 percig, amíg a bulgur megszívja magát. A kígyóuborkát hosszában felvágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Az újhagymákat felkarikázzuk. A koktélparadicsomokat is negyedekre vágva adjuk a többi zöldséghez. Ha a bulgur felszívta a vizet, hozzáadjuk a paradicsompürét, a citrom levét. Ha jól elkevertük, és az egész pirosas színt kapott, jöhetnek a zöldségek is, majd hozzáadjuk a csokor, felszeletelt petrezselymet is. Sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Felszeletelt citromgerezdekkel díszíthetjük.
http://izeselet.hu/receptek/tavaszi-bulgursalata/
A borsópürét készítem el. Egy edényben a vaj felét, egy kevés olajjal felhevített, és rászórom a mirelit borsót. Mikor kezd kiengedni, és elkezd párolódni, sózom, borsozom, hozzáa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180°-ra. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a felét mély kiolajozott tepsibe öntjük. Egy tálban alaposan összekeverjük a tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát karikára vágva beletesszük a sütőbe és ráöntjük az összekevert tejet illetve tejszínt, majd a végén reszelünk rá fokhagymát. Csirkehússal a tálalva a legfinomabb.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű