Calamari - nagyobb
Paradicsomkonzerv - nagy
paradicsompüré
kömény gumó
hagyma
rizstészta
kapor
só
bors
ouzo, vagy prosecco
Olívaolajon megpároljuk a hagymát, köményt és a Calamarit. A Calamariról levágjuk a csápját, a testét egyben hagyjuk.
Amikor a Calamari csápja elkezd pöndörödni, akkor ráöntjük a paradicsompöürét, paradicsomszószt, a rizstésztát és vizet.
Amikor felforrt 180 fokos sütőbe tesszük és lefedve kb. 40 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, sózzuk, borsozzuk, és kaprot rakunk bele.
10 percre visszatesszük a sütőbe, de most nem fedjük le.
Salátával tálaljuk.
A Calamarit nem szabad sózni, csak a végén, különben kemény lesz.
Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Kenjük ki a sütőformát vajjal és tegyük félre. A párolt karfiolt turmixoljuk addig, még finom szemcsés állapotú nem lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKockára vágott szalonnát zsíron megpirítjuk. Beletesszük a karikára vágott vöröshagymát és üvegesre sütjük. Rádobjuk a karikára vágott kolbászt és a zúzott fokhagymát. Kis idő után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit felvágjuk hosszában vékony szeletekre kb. 0,5 cm ezeket megsütjük mindkét oldalán tefflon vagy grill serpenyőben (olaj nélkül). Egy tálban kikeverjük a tojást tejet, és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zsírt egy nagyobb lábasban felmelegítem. A vöröshagymát megtisztítom, felkockázom. A tarhonyát a zsírra teszem, 2-3 percig pirítom. Belekeverem a hagymát, majd további néhány pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű