8 liter víz
1 liter 20%-os ecet
1 kg cukor
24 dkg só
2 dkg szalicil (natruim benzonat)
4 dkg borkénpor
20 db babérlevél + meggyfalevél, egész bors, mustármag, kapor, szegfűszeg, torma
A megadott mennyiségű ideg vízbe tesszük a hozzávalókat. Egyéni ízlés szerint lehet változtatni rajt, de nekem így tökéletes. Folyamatosan lehet bele dobálni a savanyúságnak szánt anyagokat. Friss, és ropogós marad benne minden, sokáig eláll, de nagyon jól zárható edénybe kell tenni.
Ez az alaplevet egy kb. 30 literes, jól zárható műanyag vödörbe öntöm, és ebbe dobálom bele az uborkát, paprikát, zöld paradicsomot, apró hagymát, karfiolt, zöld dinnyét, és ami még eszembe jut...
1. Az apró uborkát kb. 10 percig hideg vízben áztatjuk, majd kefével lesúroljuk. 2. Tiszta konyharuhán leszárítjuk. 3. A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. 4. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Addig egy nagyobb edénybe mérek 2 csésze világos nádcukrot, 1 csésze 20 %-os ecetet, 1 csésze almaecetet, 1 csésze vizet, 3 teáskanál mustármagot, 2 teáskanál koriander magot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű