menu

Családireceptkönyv.hu

Ricottás-spenótós cannelloni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 főre

1 csomag cannelloni tészta
300 gramm spenót
250 gramm ricotta (olasz túró)
500 gramm besamel mártás (vajon pirított liszt tejjel felöntve)
1 tojás
50 gramm parmezán
Olívaolaj
Só, bors, szerecsendió

Elkészítés:


Készítsük el a besamel mártást. Vajon pirítsunk meg 3-4 evőkanál lisztet, majd mikor enyhén barnás színű öntsük fel kb. fél liter tejjel, majd keverjük simára. A tejet folyamatosan adagoljuk, hogy elérjük a kellő sűrűséget. Sóval, borssal, szerecsendióval, és egy kevéske reszelt sajttal ízesítsük. Eközben pároljuk meg a spenótot egy kevéske vajon.

A felaprított spenótot, ricottát, tojást, parmezánt, és a fűszereket öntsük egy tálba.

Keverjük össze a hozzávalókat.

Sós vízben kissé főzzük meg a tésztát, de vigyázzunk nehogy túlfőzzük őket, mert akkor nehéz lesz megtölteni. Ez a művelet akár el is hagyható, nézzük meg a tészta dobozán, hogy kell-e főzni, mert vannak olyan fajták, amiket nem is kell előfőzni.

Egy teás- vagy kávéskanál segítségével töltsük meg a tésztát.

Tegyük egy sütőtálba a megtöltött tésztákat.

Öntsük le a besamel mártással az ételünket, és szórjuk meg egy kevés reszelt parmezánnal. 180 fokon 20-25 percig süssük a tésztát, majd még 5 percig grill fokozaton is.

Hagyjuk egy kicsit állni az ételt, majd tálalhatjuk is. Jó étvágyat!


Trükkök, tippek, praktikák:


http://olaszreceptek.hu/teszta/ricotta-cannelloni

Ricottás-spenótós cannelloni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsos rakott brokkoli-karfiol
Húsos rakott brokkoli-karfiol

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A brokkolit közepes rózsákra szedjük, majd sós, lobogó vízben, lefedve kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Jéghideg vízbe szedjük, majd leszűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis burgonya fűszeres szószban
Tepsis burgonya fűszeres szószban

Hámozzuk meg és főzzüka burgonyát 15 percig sós vízben, majd szűrjük le. Olajozzunk ki egy hőálló tálat, majd karikázzuk bele a burgonyát. Tegyük bele a tejfölbe a le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Reszelt krumplis zöldségtál
Reszelt krumplis zöldségtál

1. Hagymát apróra vágom, olajon és kis vízen párolom 2. Közben a krumplit lereszelem, a paprikát apróra vágom, majd hozzáadom a hagymához. 3. Rányomom a fokhagymát. Megfűszer...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kolbászos hagymás bab
Kolbászos hagymás bab

A szalonnát vékony, apró csíkokra vágjuk bőröstől, nehogy nagyon szétfőjön. A vöröshagymát vékony cikkekre felszeleteljük. A szalonna zsírját az olajon kisütjük lassan, hogy a szal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk