2 közepes rumpli
1 Paradicsom
1/2 Californiai paprika
1 kis fej hagyma
2 gerezd okhagyma
Oliva olaj
só, bors, rozmaring, oregánó, paprika
sajt
1. Hagymát apróra vágom, olajon és kis vízen párolom
2. Közben a krumplit lereszelem, a paprikát apróra vágom, majd hozzáadom a hagymához.
3. Rányomom a fokhagymát. Megfűszerezem.
4. A paradicsomot apróra szeletelem és azt is hozzáadom.
5. 20 percig kis lángon fedő alatt öszefőzöm
6. Sajtot reszelek a tetejére és kenyérrel vagy tésztával tálalom.
Esetleg bacon kockákat is lehet beletenni még az elején.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (be...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát és a chili paprikát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk, és kb. 2-3 mm vastagságúra szeleteljük őket. Az olajon a felkockázott bacont megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot is. Ha a spen...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűamíg főnek a hozzávalók, fel lehet aprítani a szószhoz valókat és azt is megfőzni. Készítek egy pörköltalapot, amit aztán víz helyett a tejföllel engedek fel és úgy sózom meg, hogy...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű