1 kg liszt
4 teáskanál só
2 kocka Ráma margarin
20 dkg sajt
1 dl tej
1 és fél élesztő
4 teáskanál cukor
2 kefír
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
A lisztbe belerakjuk a sót és elmorzsoljuk benne a hideg margarint.
A sajtot kislyukú reszelőn lereszeljük.
A lisztes margarinos keverékhez adjuk a felfuttatott élesztős tejet, a kefírt, a reszelt sajtot és jól összegyúrjuk.
Kézzel kb. 10 percig szoktam gyúrni, géppel elég kevesebb is,
A tésztát rögtön nyújtjuk kb. 2 cm vastagra, kiszaggatjuk, lisztezett tepsire helyezzük és letakarva hagyjuk kelni 40-60 percig.
A sütőt 180 fokra melegítjük és sütés előtt megkenjük a pogácsákat tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Kb 20 percig sütjük.
A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. A tészta készítése: kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitálju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű?A tojások sárgáját kikeverjük a tejjel, az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. ?Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tojások felvert fehérjét. ?A 2/3-át lisztez...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA felfutatott élesztőt összegyúrom a többi hozzávalóval. Letakarva a kétszeresére kelesztem, Két részre osztom, a részeket pedig háromba, összefonom, és tetszés szerinti formába ra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű