25 dkg liszt
5 dkg vaj vagy olaj
1 tojássárgája
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
pici só
Az élesztőt kevés langyos tejjel feloldjuk. A vajat elkeverjük a tojássárgájával. A liszthez hozzáadjuk a kikevert vajat, gyengén megsózzuk, az élesztős tejet és a maradék langyos tejjel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. 35-40 percig kelesztjük.
1. A lisztből és a tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. 2. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 3. Kevés olajon megpároljuk a finomra vágott gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéjat összekeverjük 1.5 dl tejjel, egy perc pihentetést követően egy felvert tojást adunk hozzá, sóval ízesítjük. A sűrűsödő masszát egyenletesen elterítjük egy sütőpap...
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, vaníliával. Ezzel leforrázzuk a kiflit, majd rátesszük a vajat, végül pedig megszórjuk a mákkal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát dinsztelek,40dkg darált húst pirítok,majd kis vizet öntök rá,beleteszem a fűszereket is.Borsot,sót,köménymagot,majorannát,oregánót.Felönötm paradicsomlével,teszek bele cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű