30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tojás sárgája
kb fél dl tej
fél csg sütőpor
1 bio citrom reszelt héja
A töltelék hozzávalói:
1 dl tej
10 dkg cukor
40 deka darált dió
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint rum
A tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
fél dl olaj
darált dió
A tészta hozzávalóit összedolgozom és ketté veszem, két lapot nyújtok belőle,a tésztát kb 1 óra hosszat hideg helyre teszem. Addig elkészítem a tölteléket
A tejet a cukorral felforralom ,majd hozzá adom a darált citromos rumos diót, majd leveszem a tűzről és jól összedolgozom, kihűtöm és hozzáadom a 2 tojás felvert habját ,amit 2 kanál cukorral keményre vertem és bele keverem a kihűlt diós krémbe. Az egyik tésztalapot kinyújtom és sütőpapiros tepsibe teszem erre jön a kihűlt diós massza.
A másik tésztát is kinyújtom és a diós krémre teszem.
Kicsit megszurkálom ,hogy ne púposodjon fel.
180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt ,a felolvasztott csokoládéval leöntöm és darált dióval megszórom
A tepsi mérete :24 x-22 cm.
A tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben. A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd vé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyedén nyújtható tészta legyen belőle. 2. Három egyenlő részre elosztjuk, kinyújtjuk, és normál méretű tepsiben köze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy megybefőtt levével (amit 5 dl-re vízzel kiegészítünk) megfőzünk 1 vaníliás pudingport, ízlés szerinti cukorral. 5 dl tejjel szintén megfőzünk 1 vaníliás (vagy lehet tejszíne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint, tejet, mézet és cukrot egy edénybe kimérjük. Vízgőz felett összeolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert liszte...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű