60 dkg sütőtök lereszelve
30 dkg őrölt mák
20 dkg Koronás nádcukor
3 ek. méz
1 citrom héja
fél narancs héja
fél narancs leve
1 ek. fahéj
5 dkg olvasztott vaj
réteslap
búzadara
A tököt lereszeljük, besózzuk és kicsit állni hagyjuk.
A mákot elkeverjük a cukorral, a citrom és narancshéjjal, a fahéjjal és a narancslével. A tököt kinyomkodjuk és a mákhoz adjuk. Összeforgatjuk.
Egy réteslapot nedves konyharuhára terítünk, megkenjük olvasztott vajjal (vagy olajjal), majd egy másik lapot teszünk rá. A szélét megszórjuk búzadarával és arra halmozunk a töltelékből. A ruha segítségével feltekerjük. Tepsibe tesszük és a tetejét is lekenjük vajjal.
Elkészítjük a többi lapot is.
180-200 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt pirosra sütjük.
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük. 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes tepsit vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, hozzáadjuk a porcukrot, majd a darált diót és a liszttel elkevert sütőport. Egy nagy tepsit (30x40cm) kibélelünk sütőpapírral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítem. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, kanalanként hozzáadom a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojásfehérjékből vert kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű