leveszöldség
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
babérlevél
gulyásleves kocka
1 paprika
1 paradicsom
2 db krumpli
olaj vagy zsír
1 tojás
liszt
Pörköltalapot készítek a zsiradékon a felkockázott hagymából, pirospaprikából. Beleteszem a leveszöldséget, fokhagymát, babérlevelet, paprikát, paradicsomot és alá egy kevés vizet, ami éppen ellepi. Sózóm, borsozom és puhára főzőm.
Ha majdnem puha, felengedem annyi vízzel, amennyi levest akarok,és beleteszem a krumplit.
Ekkor 1 tojásból csinálok csipetkét, amit szintén belefőzők
Mi csípősen szeretjük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük és apró darabokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a zellerszárakat vékonyra szeleteljük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csibemellet 1,5 cm-s darabokra vagdosom. A hagymát aprítóba teszem, a zöldségeket 1 cm-s kockákra darabolom. Beleteszem a gépbe. A mirelit borsót és gombát fagyosan öntöm a többi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pörkölt alapot készittünk. Lásd pörkölt recept oldalán. Amikor már majdnem puha a hús akkor hozzáadjuk a zöldségeket, vizzel még fölengedjük. A legvégén amikor már mind...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű