Igen kemény két etetéses kovász nevelése a Madre kovász után szabadon . --- Első lépés-- Kimértem 10 dkg Tks tönköly lisztet és 5 dkg langyos víz ment hozzá és gombóccá gyúrtam és a gombócot el egyengettem egy üveg aljában és öntöttem rá fél centi oliva olajat és utána le öntöttem a tésztáról és hagytam 48 óráig melegen . /első kép 48 óra múlna/ -- Második lépés . ---Ki vettem belőle 10 dkg kovászt és adtam hozzá 5 dkg vizet és 10 dkg félfogós lisztet és ismét gombócot gyúrtam belőle és ment vissza az üvegbe és kapta megint az olajat zárásnak . 24 óráig megint a melegen volt / 2 . kép / mikor le állt a térfogat növekedés ismét etetés következet . Harmadik lépés -- 15 dkg kovász és 7,5 dkg víz és 15 dkg félfogós liszt de már olajat nem töltöttem rá és 6 óra múlva le állt a növekedés /4 kép / és egy 24 órát pihentettem és után elő tésztával . sütöttem vele . Köszönet a Timinek hogy a Madre nevelés kapcsán kaptam az ötletet és kiváló kenyeret sütöttem
1. Egy mini kuglófforma mélyedéseit kivajazom, és kakaóporral megszórom (mintha kilisztezném, csak épp kakaóval). A sütőt 175 fokra (légkeverésest 155-re) előmelegítem. 2. A di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTekerj rá folpackot, nem kell, hogy nagyon szoros legyen, nem jó, ha lassítja a keringést. Ha elkészültél a tekercseléssel, akkor hagyd fent pár órát. Melegséget, sőt, lehet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűVegyünk egy mély edényt vagy tálat, melybe öntsük bele a 35%-os zsírtartalmú tejszínt. Kezdjük el felverni a mixerrel, eleinte a legkisebb fokozaton. Amikor a tejszín kezd sűrűsöd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű