15 április, 2014 Panna cotta málnapürével Nagyon ritkán csinálok Panna cottát, nem azért mert nehéz, hanem inkább nehezen kezdek hozzá, pedig imádom. Most a Lányom születésnapja volt a kedvezö alkalom, hogy újra elkészítettem hosszú idö után elöször, és most újra. Hozzávalók: 4 pohárhoz: 3 dl tej 3 dl tejszín 1 csg. vaníliás cukor 3,5-4 dkg cukor 4 lap színtelen zselatin (6 gramm zselatinpor) A málnához 15 dkg málna szürön átpaszírozva, pár szemet hagyok díszítésnek. 1 csapott evökanál porcukor 2 lap zselatin A tejet a tejszínnel, a cukrokkal felteszem föni, szép lassan felfözöm, és hagyom kb. 10-15 percig föni, közben gyakran megkavarom. A zselatint vízben megpuhítom, leöntöm róla azt a vizet és friss vizet teszek rá, lassú tüzön felolvasztom, majd egy pár evökanál tejet hozzáadok, jól elkeverem és beleöntöm az elkészült tejszín-tej kombóhoz. Kicsit hagyom hülni, addig elkészítem a poharakat, hideg vízzel kiöblítem és kicsit lecsöpögtetem,poharakba töltöm és éjszakára hütöbe teszem. Másnap elkészítem hozzá a málna "kalapot": A málnát szürön átpasszírozom, hogy ne legyenek benne magok. A zselatint kevés hideg vízben felpuhítom, majd lassú tüzön felolvasztom, 1-2 evökanálnyi málna pürét teszek bele, elkeverem, majd a többi pürét is hozzá adom és elosztom egyenlöen a megdermedt tejszín tetején, a félre tett pár szemet is ráteszem és hagyom 1-2 órát megszilárdulni. Készíthetö olyan formában is, amiböl ki kell borítani, akkor a málna szószt nem szükséges zselatinnal készíteni, csak egyszerüen a cukorral összekeverni és tálalásnál a kiborított Panna Cottára önteni.
Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
Egy vaníliás pudingot megfőzök 3 dl tejben és két kanál cukorral. Ha megfőtt hagyom egy kicsit hűlni majd hozzá keverek 2-3 dl joghurtot apránként. A joghurtos pudingot összekevere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vizet a cukorral, a fűszerekkel és az almával feltesszük forrni. Néhány kocka kivételével (ezt levesbetétként használjuk majd) turm...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, és falatnyi kockákra daraboljuk. Az almadarabokat megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük 1 l vízzel. Elkezdjük főzni, és rakunk bele egy csipetnyi sót, 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaformát kivajazzuk és megszórjuk darált mákkal. Ebbe tesszük a piskótát 160 fokon 80-90 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű