25 dkg őrölt mák
30 dkg porcukor
25 dkg finomliszt
10 dkg olvasztott vaj v, margarin
1/2 l tej
őrölt fahéj és szekfűszeg
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
citrom reszelt héja, mazsola
A száraz összetevőket összekeverem, és utána öntöm a tejet a belekevert margarinnal.
Egy mércés edényben szoktam kimérni a tejet és a vajat általában mikróban langyosítom meg.
Sütőpapírt teszek alá.
A tésztát akár napokkal előtte is el lehet készíteni, de aznap is tökéletes. Tehát először is a tésztát összegyúrjuk, 30 percet letakarva pihentetjük, majd papír vékonyságúra nyúj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, olajjal és vízzel, alaposan összedolgozzuk, kicsit pihentetjük. Míg pihen a tészta, lereszeljük vagy összetördeljük a sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Eközben a vajon megpároljuk, majd enyhén barnára sütjük a lereszelt cukkinit. Sóval, borssal, vegamix-szel, vagy zöldfűszerrel ízesítjük. Amikor kics...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz olívaolajon megpároltam a lila hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és ezt is puhára pároltam. Belekevertem a sárgarépát és a zellert, 3 – 4 percig együtt pirítottam a zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű