1 voroshagyma.200g bulgur,1 kk etelizesito por,fel csokor petrezselyem,100g juhturo, 1 tojas,2-3ek liszt,so bors
a finomra vagott hagymat uvegesre piritom pici olajon,raszorom a bulgurt at piritom es fel ontottem kb 4dl forrasban levo vizzel,bele az etelizesito...kb 5-8 percig fozogettem,kavartam....aztan kihutottem....
miutan kihult bele tettem a tojasokat,a sajtot bele daraboltam,a petrezselymet,lisztetes utanna soztam borsoztam....
ebbol amasszabol vizes kezzel 8 egyforma korongot formazok nekem 94g volt egy korong.... es kb2eknyi oliva olajon mindket oldalat ropogosra sutottem kb 5-10 perc......
egy darab korongban 19ch van
lehet felturbózni + kecske sajt,2 tojast es 2ek tk lisztet (11g)
A lisztet egy nagy tálba szitáltam, megsóztam, a vajat felkockáztam és összemorzsoltam a liszttel. Amikor már az egész morzsás állagú, 2-3 ek. hideg vízzel tésztává gyúrtam. Leta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a hámozott zöldségeket. Turmix-szal vagy villával összetörjük. Megpároljuk az apróra vágott hagymát. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket és hozzáadjuk a riz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot 4-5mm vastagságúra szeleteljük. Csak kemény vagy félkemény sajtot használjunk. A sajtot először tejbe mártjuk, hogy a liszt majd rá tudjon ragadni A tejet hagyjuk lecsö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a szezámmag kivételével összekevertem, és hagytam állni kb. 30 percig. Ekkor púpos evőkanálnyi adagokból vizes kézzel golyókat formáztam, szezámmagba forgattam, és k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű