-50 g zabpehelyliszt (vagy finomra darált zabpehely)
-150 g zsírszegény túró
-1 db tojás
-sütőpor
-1/2 dl víz
-ízlés szerint fűszerek
1. Az alapanyagokat keverd össze olyan állagúra, hogy könnyen kenhető masszát kapj.
2. Egy kicsit hagyd állni, hogy a liszt magába szívja a nedvességet és még masszívabb végtermékkel könnyebben tudj dolgozni.
3. Egy kis pihenő után sütőpapírral bélelt pizza formába kanalazd a masszát és terítsd szét.
4. Miután megformáztad süsd kb. 15 percig előmelegített sütőben 180 fokon
5. Ha letelt az idő pakold meg amivel szeretnéd és tedd vissza újabb 15 percre
Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vega bolognai elkészítéséhez egy lábasban közepes lángon olívaolajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Ezután mehet bele a szintén apróra vágott fokhagyma és t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe keverjük az élesztőt, a cukrot és 10 dk lisztet. Langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk. Három felé osztjuk, 22-24 dkg egy go...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lisztből és a tojásokból kevés víz hozzáadásával galuskatésztát kavarunk, majd nokedli-szaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. 2. Amíg fő a galuska, a hagymát megh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz