40 dkg spagetti
10 dkg sonka
2 dl tejszín
3 tojás
2 evőkanál vaj
4 g parmezán
1 gerezd fokhagyma
só
bors
Vágd apró kockákra a sonkát. Pucold meg és aprítsd fel a fokhagymát, vagy nyomd át fokhagymanyomón. Forrósítsd fel a vajat egy serpenyőben, és süsd meg benne a sonkát. Add hozzá a fokhagymát, és további három percig párold. Főzd ki a spagettit forrásban lévő, sós vízben, majd öntsd le a levét, és csepegtesd le.
Tedd át a tésztát a serpenyőben lévő sonkához, és alaposan keverd el. Reszeld le a parmezánt. Verd fel a tojásokat a tejszínnel és a sajt felével, majd ízesítsd sóval, borssal. Add a spagettihez, és alaposan dolgozd össze, míg a tojás össze nem áll. Rakd a maradék sajtot is a tésztához, és azonnal tálalhatod.
A virslik bőrét levesszük, majd darabokra vágjuk őket. Megfogunk egy adag spagettit és 4-5 virslidarabot szúrunk rá. Forró sós vízben megfőzzük, ahogy máskor is szoktuk és leszűrjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűSpenotos töltelék A vöröshagymát étolajon megpiritjuk és hozzáadjuk a megtisztitott friss spenotot majd az apróra vágott fokhagymát és folyamatosan kevergetjük ameddig össze esik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a többi fűszert ízlés szerint, majd erre a fűszeres ágyikóra fektetjük a darált húst. Ha a hús nem enged...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA hagymákat paprikákat, paradicsomokat apróra felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a 2 csomag bolognai alapot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű