menu

Családireceptkönyv.hu

diós tortalap


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


26 cm tortasütő, 1 laphoz írom a mennyiséget:
6 tojás, 12 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 8 dkg darált dió, 6 gr sütőpor,
2 EK víz

Elkészítés:


A tojás fehérjét pici sóval felverem kemény habnak, sárgáját a cukorral, vízel kikevertetem majd hozzá szitálom a lisztet, sütőport és a diót.Összekeverem majd lazán hozzáadom a fehérjét. Tortasütő aljába teszek sütőpapírt és bele öntöm a masszát, elsímitom úgy hogy a t.sütő oldalára egy picit felkenem a tésztát. Az én sütőmben 200 fokon kezdem sütni k b 15 percig, majd csökkentem 170 fokra. 40 percig sütöm összesen.

diós tortalap

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos pitetorta
Narancsos pitetorta

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a por...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Puncstorta
Puncstorta

A psikótát megsütjük, majd kihűtjük. (Tuti piskóta recept itt). Ahogy kihűlt, a tetejéből levágunk egy egy centis lapot, majd a közepét kivájjuk úgy, hogy oldalt maradjon pereme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró Rudi torta
Túró Rudi torta

Kivajazzuk a tortaformát, majd belerakosgatjuk a babapiskótákat és meglocsoljuk a citrom levével. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját jól összedo...

Elkészítési idő: 1 óra+ pár ó
Nehézség: Közepes
share
Avatar Málnás tiramisu torta
Málnás tiramisu torta

1. Elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint feloldjuk a kevés meleg vízben és belekeverjük. A margarin...

Elkészítési idő: kb. 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk