26 cm tortasütő, 1 laphoz írom a mennyiséget:
6 tojás, 12 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 8 dkg darált dió, 6 gr sütőpor,
2 EK víz
A tojás fehérjét pici sóval felverem kemény habnak, sárgáját a cukorral, vízel kikevertetem majd hozzá szitálom a lisztet, sütőport és a diót.Összekeverem majd lazán hozzáadom a fehérjét. Tortasütő aljába teszek sütőpapírt és bele öntöm a masszát, elsímitom úgy hogy a t.sütő oldalára egy picit felkenem a tésztát. Az én sütőmben 200 fokon kezdem sütni k b 15 percig, majd csökkentem 170 fokra. 40 percig sütöm összesen.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a por...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA psikótát megsütjük, majd kihűtjük. (Tuti piskóta recept itt). Ahogy kihűlt, a tetejéből levágunk egy egy centis lapot, majd a közepét kivájjuk úgy, hogy oldalt maradjon pereme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKivajazzuk a tortaformát, majd belerakosgatjuk a babapiskótákat és meglocsoljuk a citrom levével. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját jól összedo...
Elkészítési idő: 1 óra+ pár ó Nehézség: Közepes1. Elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint feloldjuk a kevés meleg vízben és belekeverjük. A margarin...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: Nehéz