menu

Családireceptkönyv.hu

Lacipecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



700 g sertéstarja
1 teáskanál adalékmentes só
7 csipet fehérbors (őrölt)
A páchoz

2 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
A sütéshez

350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük.

A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak. Amikor a hagymák elkezdenek sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni.

Az elkészült Lacipecsenyét tetszőleges körettel tálaljuk. Petr. krumpli. Olaj melegités, apróra a petr. kicsit piritani és ráönteni a krumplira.

Lacipecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Darált - Kolozsvári rakott káposzta
Darált - Kolozsvári rakott káposzta

1. A zsír felét felhevítjük, beleteszünk 1 fej apróra vágott hagymát, kissé megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, gyorsan átkeverjük, és a káposztát azonnal beletesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből
Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből

A szűzpecsenyét vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük össze a szójaszósszal úgy, hogy az egyenletesen oszoljon el a hússzeletek felületén. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasírt sárgarépával dúsítva
Fasírt sárgarépával dúsítva

Megtisztítjuk a burgonyát, a sargarépát és a hagymát, majd mindet lereszeljük. Hozzáadjuk a darált húst, a lisztet, a sütőport, az olajat és a vizet. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Egy edénybe beleöntjük a fél deci olajat és az apróra vágott szalonnát,miután megpirult ,kiszedjük a pörcöt és hagymát pirítjuk,majd belerakjuk az apró kockákra vágott húst ugyanab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk