menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej Boros V.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 l tejet felforralok... aztán leveszem a lángot kicsire... 5 db tojást.. nekem ez is házi szép sárga...külön választom a a sárgájához tettem 1 vanília cukrot... elkevertem... a fehérjét nagyon kemény habbá vertem... a sárgájához mertem a tejből egy levesmerővel... elkevertem.. aztán szép lassan a lassú lángon lévő tejhez keverem folyamatosan kell keverni... ez a madártej alapja... a kemény habot egy kanál segítségével beleszedem a tejbe és lassú lángon megfőzöm benne majd kiszedtem egy üvegtálba és tettem hozzá a következő adag habot.. míg mind megfőtt...akkor én hogy semmi darabos ne legyen benne egy tea szűrön át lassan hozzá öntöm a habhoz a tejet... tetejét megszórtam fahéjjal...

Elkészítés:


https://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/search/label/Mad%C3%A1rtej

Madártej Boros V.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar VANILIA SODÓ
VANILIA SODÓ

A vaníliasodóhoz keverd ki a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, vagy kapard ki a vanília belsejét. Ha a cukor már elkeveredett, és kicsit habos, akkor adj hozzá kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymakrém
Fokhagymakrém

Pucolom, pépesítem, mérem, hozzá keverem a sót. Huszonnégy órát állni hagyom, közben kevergetem. Másnap üvegegbe töltöm, mindegyik tetejére rakok fél kk citromsavat (így megtartja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombaszósz - OK
Gombaszósz - OK

1. A gombát, hagymát megpucolom és apróra vágom. 2. A hagymát az olajon megdinsztelem, beleteszem a gombát, és puhára főzöm kicsi vízzel, ezután beleteszem a tejföllel elsodort...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült kápia paprikás diós mártogatós
Sült kápia paprikás diós mártogatós

A kápia paprikákat tegyük tepsibe és 180-200 fokon süssük meg, amíg elkezdenek feketedni. Tegyük egy tálba és fedjük be folpackkal a tetejét, hagyjuk kihűlni. Ezután hámozzuk le a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk