370 g liszt
200 g vaj
2 tojássárgája
100 ml tejszín
8 g só
A tetejére
1 tojássárgája
1 kávéskanál tej
szezámmag (vagy reszelt sajt, mák)
A hozzávalókat összegyúrjuk vigyázva, hogy ne dolgozzuk ki túlságosan a tésztát.
Amint összeáll egy tálcán vagy sütőlapon másfél cm vastagságú, négyzet alakú lapot nyújtunk belőle.
Félórára fagyasztóba tesszük, majd éles késsel kockákra vágjuk.
Megkenjük a tojássárgája és a tej keverékével, megszórjuk szezámmaggal és 200 fokos sütőben megsütjük.
Sütés után egy órát pihentetjük.
Elkészítése: Összedolgozzuk a hozzávalókat, fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk ( nagy nylonon). Az egész tészta felületet bekenjük tojással és bőven megszórjuk szezámmaggal. A nylon t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet az olajjal felforraljuk, mikor elkezd forrni takarékra vesszük, beleöntjük a lisztet. Rögtön elkezdjük kavarni a robotgéppel, kb. fél-egy percig. Majd levesszük a tűzről és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral langyos tejjel felfuttatom.Egy nagyobb tálba rakom a burgonya pürét,hozzáadom a lisztet, zsírt,tejfölt,tojást sót,reszelt sajtot majd a végén a felfuttatót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a bort (ez elhagyható), majd a felfuttatott élesztőt és mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű