Tészta:
6-6 tojás (2 tekercshez)
6-6 evőkanál liszt
6-6 evőkanál cukor
Krém:
2-2csomag vanília vagy csokoládé puding
5-5dkg margarin
4dl tejszín
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákkal kikevert cukrot kanalanként. Ezt géppel is csinálhatjuk. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet,
Gáztepsibe öntjük, amit ki is vajazhatunk, liszttel megszórunk, vagy sütőpapírt használunk. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült, kiborítjuk egy nedves konyharuhára, felcsavarjuk, kicsit állni hagyjuk.
Krémek
2-2 cs vanília ill csokipuding.Leírás szerint megfőzzük,5-5 dkg margarint belekeverünk,és forrón rá lehet kenni a piskóta lapokra,feltekerjük,hagyjuk kihűlni. Felverünk 4 dl tejszínt,elfelezzük,a csokisra kakaóport teszünk bele,a tejszínhabba azt kenjük rá,a vaníliás marad fehér.
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal. A tejport és a kakaót alaposan összekeverjük egy tálban, hogy ne maradjanak egyikből se pici csomók. Egy kisebb edénybe beletöltjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, félreteszem amíg összeállítom a tölteléket. 2. A tojásokat szétválasztom: a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját összekeverem a túróval,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű