90 dkg csirkemell,
6 tojás,
6 ek. liszt,
6 ek. tejföl- legjobb az adalékmentes házi tejföl, melyet szintén a piacról tudunk beszerezni
30 dkg reszelt sajt,
saját fűszerkeverék- fokhagyma, paprika, rozmaring, majoránna, bors elegye
bors.
40 dkg császárszalonna
Magyaros étek- Csirkealagút
2014. augusztus 26., 09:56
Őseink szívesen fogyasztottak vadon élő és háziszárnyasokból készült étkeket.
Napjainkban a vadak helyett leginkább házi szárnyasokat sütjük-főzzük, mivel könnyen hozzá lehet jutni piacon, vagy őstermelőnél.
Hozzávalók 6 személyre:
90 dkg csirkemell,
6 tojás,
6 ek. liszt,
6 ek. tejföl- legjobb az adalékmentes házi tejföl, melyet szintén a piacról tudunk beszerezni
30 dkg reszelt sajt,
saját fűszerkeverék- fokhagyma, paprika, rozmaring, majoránna, bors elegye
bors.
40 dkg császárszalonna, mely magyar vágóhídról származik
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a saját fűszerkeverékkel és borssal megszórjuk, állni hagyjuk.
csirkealagutEzalatt a tojást felverjük, belekeverjük a lisztet, tejfölt, majd a sajtot.
csirkealagut2Egy közepesen mély őzgerincformát alufóliával kibélelünk, majd ráfektetjük a szalonnaszeleteket úgy hogy a széle kilógjon.
csirkealagut3A húst a tojásos masszába keverjük, a formába öntjük, ráhajtjuk a szalonnát és 1 óra alatt megsütjük.
csirkealagut4
csirkealagut5 Ekkor egy tepsibe borítjuk és pirítjuk még kb.: 15 percig.
A csirkemellet sózzuk,borsozzuk.A joghurtot elkeverjük a fokhagymával és egy jól záródó dobozba lerétegezzük a csirkemellel.Rápattintjuk a dobozra a tetőt és egy éjszakára beküldjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat kicsontozom és pár metszéssel „megnyitom” a húst, hogy nagyjából mindenhol egyforma vastagságú szeletet kapjak. Megszórom mindkét oldalát a gyros fűszerkeverékkel, megl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsd el a pácot: keverd össze a fokhagymaport, a paprikát, a vegetát és az olajat. A csirkemellet vágd csíkokra, és forgasd bele a pácba. Hagyd pácolódni, közben tedd f...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű