2 csirkemell
2 dl tej
6 gerezd fokhagyma
2 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál szezámmag
só, bors
olaj
A húst megmossuk és csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük. A zúzott fokhagymát a tejbe keverjük és a csirkére öntjük, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Az a legjobb, ha egész éjjel áll, így a csirkemell nem lesz száraz és átveszi a fokhagyma ízét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük. A húsokat lecsöpögtetjük és először lisztbe, majd tojásba mártjuk. A zsemlemorzsához keverjük a szezámmagot és beleforgatjuk a húsokat, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot és tálalhatjuk is.
Még Több Hasonló Recept:
1. A csirkemellet megmosom, apró kockákra vágom, picit megsózom, megborsozom, összekeverem és állni hagyom egy kicsit. 2. 3 evőkanál tejfölt + a tojásokat a 3 evőkanál liszttel, +...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret kis kockákra vágom, amíg elkészítem a csirkemellet, addig a sütőben takarékon (akár nyitott ajtóval) ropogósra pirítom. A csirkemellet és a hagymát is csíkokra vágom...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA húst kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a csíkokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát nagyon apróra vágtam. Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, megpirítottam rajta a csirkemell csíkokat. Ízesítettem sóval, őrölt f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű