-40 dkg liszt(Glutenix Alfa-Mix, de készült már Naturbittel is)
-1 cs. sütőpor
-1 tk. só
-3 ek. olaj
-1 doboz kefír
-1,75-2 dl víz
-olaj a sütéshez
Kb. 1 dl vízben feloldjuk a sütőport. A többi alapanyagot egy tálba tesszük, hozzáöntjük a sütőporos vizet.
Gyúróspirálos robotgéppel elkeverjük, a maradék vizet is belegyúrjuk(A tésztánk akkor jó, ha csak egy nagyon picit ragad).
Olajos kézzel formázzuk, bő olajban sütjük. Tejföllel, sajttal, fokhagymával megesszük:)
Húsos ragu Olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát is. Amikor a zöldségek megpirultak, a darált marhahúst is beletesszük a serp...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes1. A hozzávalókból kézzel vagy géppel sima tésztát dagasztunk, szép simára kidolgozzuk. 2. Zacskóba rakjuk és hűtőben tároljuk, nem mélyhűtőben. A recept állítása szerint 2 hét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 25 dkg lisztből a többi hozzávalóval sós palacsintatésztát készítünk, és nagyon halovány, vastagabb palacsintákat sütünk. Elkészítjük a húst: az olajon megdinszteljük az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször kifőzzük a tésztát, de csak olyan olaszosra, azaz egy kicsit kemény legyen. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott megtisztított spenótot takaréklángon. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű