• 6 narancs
• 1 nagyobb citrom lereszelt héja
• 1,5 liter 100%-s narancslé
• 6 dl natúr joghurt
• fél teáskanálnyi őrölt szegfűszeg
• negyed teáskanálnyi őrölt fahéj
• 4-5 evőkanálnyi méz
1. Tegyen fel forrni egy deciliternyi vizet, majd adagolja hozzá a citrom lereszelt héját és a kétféle fűszert. A 3 alaposan megmosott narancsnak reszelje le a héját, majd facsarja ki a levét, a másik 3 narancsot pedig hámozza meg.
2. Egy lábasba rakja bele a citromhéjjal és fűszerekkel felforralt vizet, a narancsok kifacsart levét, a 100%-os narancslevet, a joghurtot és a lereszelt narancshéjat. Forralja össze a hozzávalókat. Majd fűszerezze még, ha szükséges és édesítse mézzel.
3. A kandírozott narancshéjak elkészítéséhez a meghámozott narancshéjakra lesz szükség, amelyeket 1-2 milliméteres csíkokra kell vágni. Egy kisebb edénybe rakjon egy kevés vizet, cukrot és narancshéjakat. Fedő alatt körülbelül egy órán keresztül főzze a gyümölcsök héját.
4. Majd szűrje le és forgassa meg azokat cukorban. Nem csupán a leves díszítésére alkalmas a kandírozott narancshéj, hanem süteményeket és desszerteket is lehet ízesíteni vele.
A leveles tésztát kiterítjük és megkenjük egy ecset segítségével vékonyan mustárral.Egymás mellé rárakjuk a bacon szeleteket, majd megszórjuk a reszelt sajttal és finoman rányomkod...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót [ A csirkemelleket középen éles késsel sz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük. A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókból lágy tésztát készítünk, és molnárkalács sütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű