juhászné Ildikó
Követem · 2014. augusztus 9. ·
Csirkemell őzgerincben
80 dkg csirkemell
20 dkg bacon
15 dkg reszelt sajt
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás
só,bors,petrezselyem
A tejfölt a tojásokkal ,lisztel,sóval,borssal,petrezselyemmel és a sajttal masszává keverjük.Bele tesszük az apró kockákra vágott csirkemellet.
Az özgerinc formát kivajjazuk és zsemlemorzsával megszórjuk.A szalonnát beletesszük úgy,hogy túllógjon a formán.
Beleöntjük a masszát és a kilógó szalonnát ráhajtjuk.170° fokra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük.
Ha kihűlt kiborítjuk és szeleteljük.
A felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük. Beletesszük az őrölt paprikát, a tárkonyt, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Pirítás után felöntjük vízzel, hogy ellepje....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a jogh...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSajttal, tejszínnel sütött csirkemell A csirkemellet a vastagabb résznél késsel kicsit megvágjuk, klopfolóval óvatosan megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, m...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KönnyűA csirke belső üregébe tesszük a fűszerek keverékét, és a citromot. Külső felét sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben olíva olajon körbe pirítjuk. Tepsibe tesszük és kb . 1...
Elkészítési idő: kb1-11/2 óra Nehézség: Könnyű